مهر ۳, ۱۴۰۲

قلوه گاه گوساله + موارد مصرف (۲ دستور پخت) + قیمت

قلوه گاه گوساله بخش میانی لاشه گوساله است که شامل پهلو و کمر و پیش‌ناف (گوشت شکم) است. این قسمت یکی از مهمترین مواد غذایی به شمار می‌رود که بسیاری از افراد در سراسر جهان از آن استفاده می‌کنند. در این مقاله، به بررسی فواید و روش‌های حفظ و نگهداری و طبخ آن می‌پردازیم.

قلوه گاه گوساله

قلوه‌گاه گوساله کدام بخش گوساله محسوب می‌شود؟

قلوه‌ گاه گوساله بخش میانی لاشه گوساله است که شامل پهلو و کمر و پیش‌ناف (گوشت شکم) است. برای درک بهتر می‌توان به صورت تمثیلی گفت معادل آن برای انسان، بخشی از بدن است که در بین دنده‌ها و لگن قرار دارد.
قلوه گاه گوساله (Calf’s Flank) از جلو به سردست (۲۷ درصد از وزن لاشه)، از عقب به ران و از پشت به راسته (به گوشت کمر گوساله راسته گفته می‌شود) منتهی می‌شود.

قلوه گاه گوساله برای چه مصارفی کاربرد دارد؟

با توجه به ویژگی‌های بخش های مختلف گوساله، گوسفند و گاو، هرکدام به مصرف خاصی می‌رسند. برای مثال از آنجا که قلوه گاه به طور تقریبی ۲۲ درصد از وزن لاشه را شامل می‌شود و به دلیل این که میزان چربی قلوه‌گاه به نسبت زیاد است، اکثرا جهت مصرف صنعتی کاربرد دارد و در فرآورده‌های گوشتی به مصرف می‌رسد. به علاوه در تولیدات گوشتی مانند سوسیس و کالباس نیز از قلوه گاه گوساله بهره می‌گیرند. همچنین، از قلوه‌ گاه در تهیه گوشت چرخ کرده هم به شکل‌های متعددی استفاده می‌ شود. +

دلیل نام گذاری قلوه گاه گوساله چیست؟

در حقیقت به این دلیل که قلوه‌گاه محل نگهداری قلوه است، به این اسم نامیده می‌شود.

از قلوه گاه گوساله در کدام غذاها استفاده می‌شود؟

اگر تکنواختی رژیم غذایی خود را خسته‌کننده می‌دانید پیشنهاد این مقاله یک غذای جدید و خوشمزه هست، بله دقیقا، قلوه‌ گاه گوساله را امتحان کنید، زیرا علاوه بر آنکه از طعم لذیذی برخوردار است، ارزش غذایی بالایی هم دارد. گوشت قلوه گاه گوساله به دلیل سفت بودن، در برخی غذاها مناسب‌ترین گزینه انتخابی به حساب می‌آید. یکی از غداهای محبوبی که در اینجا باید به آن اشاره کنیم، حلیم است.

از دیگر غذاهایی که گوشت قلوه گاه گوساله در آن‌ها کاربرد دارد می‌توان به حلیم بادمجان، آبگوشت و کوبیده اشاره کرد. در برخی موارد هم برای تهیه خوراک‌ها و خوراک قیمه هم از قلوه گاه گوساله استفاده می‌شود.

قلوه گاه گوساله

دستور پخت کباب رستورانی با قلوه گاه گوساله

یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی، کباب کوبیده با گوشت گوساله است.
مواد لازم برای پخت کباب کوبیده:

۴۰۰ گرم گوشت قلوه گاه گوساله
۴۰۰ گرم گوشت راسته گوساله
۲۵۰ گرم پیاز رنده شده
۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
۱.۵ قاشق چایخوری نمک
¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه

ابتدا هر دو نوع گوشت راسته و قلوه گاه گوساله را دو مرتبه چرخ می‌کنیم و داخل یک ظرف مناسب می‌ریزیم. حتما توجه داشته باشید که میزان چربی گوشت نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشد. دقیقا نسبت ۲۰ الی ۳۰ درصد از گوشت را چربی تشکیل می‌دهد.
اگر از گوشت قلوه گاه گوساله استفاده می‌کنید که چربی آن به اندازه کافی است، پس نیاز به استفاده از راسته نیست و می‌توانیم تمام گوشت مورد نظر غذایمان را از قلوه ‌گاه تهیه کنیم.
سپس پیازها را با رنده متوسط، رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی آن را می‌گیریم.

در این مرحله ۲۵۰ گرم از آب پیاز را می‌گیریم به کاسه حاوی گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم، سپس نمک، فلفل سیاه را به آن اضافه و مواد را با دست مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند.
نکته مهم این است که باید مایه کباب را به مدت یک ربع تا ۳۰ دقیقه به خوبی با دست ورز بدهیم، تا کاملا منسجم و چسبنده شود تا در حین کباب کردن به سیخ بچسبد و از آن جدا نشود.
دقت کنید که در ادامه کار حتما روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا مایه کباب به خوبی خودش را بگیرد و اصطلاحا استراحت کند.

پس از این مدت مایه کباب را از یخچال خارج می‌کنیم و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز می‌دهیم. در ادامه به اندازه یک نارنگی از مایه کباب بر می‌داریم و آن‌را روی سیخ می‌گذاریم و با انگشتان کباب را سیخ می‌گیریم. سپس آن را کباب می‌کنیم (تصور ما این است که شما در کباب کردن کباب کوبیده ماهرید!)
امیدوارم وعده غذایی لذیذ و خوشمزه‌ای را تجربه کنید.

یک دستورالعمل عالی برای تهیه ادویه مخصوص قلوه گاه گوساله

برای ایجاد طعم بهتر در غذای مورد نظرتان پس از خرید قلوه گاه گوساله، می‌توانید از ادویه‌ها برای طعم دار کردن آن استفاده کنید.
به دقت دستورالعمل را اجرا نمایید. مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص گوشت قلوه گاه گوساله به شرح زیر است:

  • زردچوبه یک قاشق غذا‌خوری
  • فلفل سیاه ۱.۵ قاشق چای‌خوری
  • زیره سبز ۱.۵ قاشق چای‌خوری
  • تخم گشنیز ۵ قاشق غذا‌خوری
  • خردل سیاه یک قاشق چای‌خوری
  • جوزهندی نصف قاشق چای‌خوری
  • زنجبیل یک قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم شنبلیله یک قاشق چای‌خوری
  • زیره سیاه یک قاشق چای‌خوری
  • برگ کاری (خشک شده) چند عدد
  • فلفل پاپریکا یک قاشق چای‌خوری

برای آماده کردن این ادویه خوش طعم فقط مطابق دستورالعمل عمل و تمامی موارد بالا را با هم مخلوط کنید؛ به علاوه کمی آن‌ها را تفت دهید. لازم به ذکر است دوستان عزیزی که تمایلی به استفاده از این ادویه به دلیل وجود فلفل در آن ندارند، جای نگرانی نیست؛ پیشنهاد می‌شود به جای این ادویه برای طعم‌دهی جایگزین به گوشت گوساله، از پیاز رنده شده استفاده نمایید.

توصیه‌های ضروری برای خرید و نگه‌داری گوشت قلوه گاه گوساله

گوشت قلوه گاه گوساله که از لاشه گوساله تهیه می‌شود، یک غذای خوشمزه و مغذی محسوب می‌شود. در ادامه به تقسیم‌بندی لاشه گوساله و کاربردهای هر یک از این قسمت‌ها می‌پردازیم.
برای اینکه دقیقاً قسمت مورد نظرتان را تهیه کنید، بهتر است برای تهیه گوشت‌های بسته‌بندی‌شده از فروشگاه‌های معتبر خرید کنید.

در صورتی که برای پخت غذاهای انواع غذاهای خانگی به گوشت چرخ‌کرده نیاز دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم که از مخلوط گوشت گاو و گوسفند استفاده کنید.
چربی گوشت گوسفندی به نسبت گوشت گوساله بیشتر است. به همین علت هم در غذا تغییر حجم می‌دهد و کوچکتر می‌شود. ما برای پخت انواع خورش‌های ایرانی گوشت گوساله را به شما پیشنهاد می‌کنیم؛ چون این گوشت، برخلاف گوشت گوسفندی پس از پخت، در خورش‌ها تغییر حجم نمی‌دهد و کوچکتر نمی‌شود.

نکاتی که در نگهداری گوشت قلوه گاه گوساله بهتر است به آن توجه کنید این است که:

• گوشت را پیش از منجمد کردن تمیز کنید.
• قبل از اینکه از گوشت منجمد استفاده کنید ابتدا آنرا از فریزر خارج کرده و در یخچال به آرامی به دمای محیط برسانید.

رعایت این موارد باعث می‌شود که پس از یخ‌زدایی بخش اعظم خواص و ویتامین‌های مهم و اساسی گوشت، به صورت خونابه خارج نشود.
همانطور که بالاتر هم گفتیم یکی از غذاهای محبوبی که در آن از قلوه گاه گوساله استفاده می‌شود، کباب کوبیده است. در نظر داشته باشید برای تهیه این کباب یا کباب تابه‌ای این گوشت را دوبار چرخ کنید تا نتیجه بهتری به دست آورید.

نکته‌ای که در ارتباط با گوشت گوساله وجود دارد این است که متخصصین طب سنتی معتقدند که طبع غذایی این گوشت سرد است. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که به صورت مداوم از این ماده غذایی استفاده نکنید و در کنار آن از گوشت‌هایی با طبع گرم‌تر مانند شتر یا گوسفند استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

گوشت گوساله یکی از گوشت‌های محبوب در میان مردم است. میزان چربی این گوشت به نسبت گوشت گوسفندی کمتر است؛ به همین دلیل هم برای افرادی که محدویت‌های غذایی دارند، گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شود.
با این‌حال قلوه‌ گاه گوساله کمی چرب‌تر و کمی سفت است. بنابراین از این گوشت بیشتر به صورت چرخ‌ شده استفاده می‌شود. اگر شما هم به دنبال تهیه غذهای متنوع و انواع کباب‌ها هستید، به راحتی می‌توانید از این گوشت استفاده کنید.

خرید اینترنتی گوشت برزیلی

خرید اینترنتی گوشت، به دلیل راحتی و سرعت تحویل سفارش، به یکی از محبوب‌ترین روش‌های خرید محصولات گوشتی تبدیل شده است. اما باید به دقت از فروشگاه‌های اینترنتی با کیفیت و معتبر خرید کرد تا از سلامت و کیفیت گوشت اطمینان حاصل شود. یکی از فروشگاه‌های اینترنتی با کیفیت و معتبر برای خرید گوشت، فروشگاه اینترنتی خانه پروتئین ایرانیان است.

عضویت در خبرنامه

از تازه‌ترین محصولات و تخفیفات ما مطلع شوید