ارزش غذایی گوشت برزیلی که سرشار از پروتئین است بسیار مطلوب بوده زیرا پروتئین یکی از ساختارهای اصلی بدن انسان است که از آمینو اسیدها تشکیل میشود. گوشت برزیلی یکی از مهمترین مواد غذایی است که بسیاری از افراد در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. در این مقاله، به بررسی فواید گوشت برزیلی برای سلامتی و روشهای حفظ و نگهداری آن میپردازیم.
ارزش غذایی گوشت برزیلی! ۰ تا ۱۰۰ بررسی گوشت برزیلی
اصلا چرا گوشت بخوریم؟
گوشت سرشار از پروتئین و پروتئین یکی از ساختارهای اصلی بدن انسان است که از آمینو اسید تشکیل میشود. بدن انسان به ۲۰ نوع آمینواسید مختلف نیاز دارد. پروتئین برای تقویت رشد، ترمیم بافتها، کمک به عملکرد صحیح هورمونها و سیستم ایمنی بدن بسیار ضروری است.
گوشت که یکی از بهترین و مهمترین منابع تامین پروتئین محسوب میشود، انواع مختلفی مانند گوشت قرمز، گوشت سفید، گوشت تازه، گوشت منجمد و گوشت برزیلی دارد که در این مقاله بیشتر به توضیح آنها میپردازیم.
از آنجایی که سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران بالاست، به همین سبب شناخت انواع گوشت قرمز ضروری است.
ارزش غذایی گوشت برزیلی چقدر است؟
ارزش غذایی گوشت برزیلی به ازای هر ۱۰۰ گرم گوشت از نوع گاو، حدود ۲۵۴ کیلو کالری انرژی و ۱۶٫۸ گرم پروتئین است.
چربی: ۲۳ گرم
کربوهیدرات: ۰ گرم
ویتامین :B12 100% از نیاز روزانه
زینک: ۳۸% از نیاز روزانه
سلنیوم: ۲۷٫۴% از نیاز روزانه
نیاسین: ۲۶٫۵% از نیاز روزانه
آهن: ۱۰٫۶% از نیاز روزانه
گوشت برزیلی همانطور که از نام آن مشخص است از کشور برزیل به بسیاری از کشورهای جهان صادر میشود که یکی از مقاصد مهم صادرات گوشت برزیلی، ایران است. به علت مسافت زیاد کشور برزیل تا ایران، امکان واردات گوشت برزیلی تنها به صورت منجمد وجود دارد تا از فاسد شدن گوشت، به دلیل زمان طولانی حمل و نقل آن، جلوگیری شود.
ارزش غذایی گوشت منجمد برزیلی با گوشت تازه متفاوت است؟
زمانی که بحث گوشت برزیلی به میان میآید اولین سوالی که مطرح میشود این است که آیا گوشت منجمد برزیلی از گوشت تازه ارزش غذایی کمتری دارد؟! بسیاری درباره این موضوع شک دارند؛ برای رفع شائبههایی پیرامون ارزش غذایی گوشت منجمد برزیلی و گوشت تازه ابتدا این دو نوع گوشت را مقایسه کنیم.
در واقع تفاوت گوشتهای تازه و منجمد تنها در نوع فریز کردن آنهاست. در ابتدای امر، کشتار دام این گوشتها به یک صورت انجام میشود. فقط گوشت دام برزیلی پس از ذبح، به روشهای خاصی منجمد میشود.
بنابراین تا اینجای کار خاصیت این دو گوشت با یکدیگر برابر است، چون به یک روش ذبح میشوند و از یک دام به دست میآیند. نقطه تفاوت، در بخش انجماد گوشتها اتفاق میافتد.
در صورتی که در زمان یخزدایی، گوشت مقدار زیادی خونابه داشته باشد، ویتامینها، املاح و مواد معدنی آن از دست میرود. پس اگر یخزدایی گوشت به آهستگی صورت بگیرد، در اثر ایجاد خونابه ویتامین، املاح و آهن آن از دست نمیرود و در این صورت تفاوت چندانی میان ارزش غذایی گوشت منجمد و تازه نخواهد بود.
بنابراین اگر بخواهیم به سوالی که در ابتدای این بخش پرسیدیم، پاسخ بدهیم باید بگوییم که خیر، در واقع تفاوت چندان زیادی در ارزش غذایی گوشت گرم و ارزش غذایی گوشت برزیلی وجود ندارد.
با توجه به ارزش غذایی گوشت برزیلی چرا تقاضای گوشت برزیلی بالاست؟
اگر بخواهیم در یک کلمه به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم قیمت!
گوشت برزیلی به دلیل قیمت مقرونبهصرفهای که نسبت به دیگر انواع گوشتها دارد، در میان مردم محبوب است. البته همانطور که پیشتر هم به آن اشاره شد ارزش غذایی گوشت برزیلی نسبت به سایر گوشتها تفوت ندارد. با این حال آمارها از کاهش تقاضای گوشت برزیلی گزارش میدهند.
پس از بررسی علت این موضوع متوجه میشویم که این اتفاق در واقع به دلیل سوالی که در بخش قبلی مطرح کردیم اتفاق میافتد. بنابراین این بار بهتر است «ارزش غذایی گوشت برزیلی» را از نگاه کارشناسان تغذیه بررسی کنیم.
گوشت تازه و ارزش غذایی آن در مقایسه با ارزش غذایی گوشت برزیلی از دیدگاه کارشناسان تغذیه
گوشت قرمز تازه شامل قطعهبندی لاشه گاو، گاومیش، گوسفند یا بز است که معمولا در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (به شرطی که بیش از ۷۲ ساعت از زمان قطعهبندی آن نگذشته باشد) منجمد میشود. همه ما به سلامت گوشتی که میخوریم دقت میکنیم.
بنابراین بهتر است به هنگام خرید گوشت تازه دقت کنید تا از لحاظ ظاهری تمیز باشد؛ همچنین آثار آلودگی، کوفتگی، خونمردگی و گرههای لنفاوی نداشته باشد. حتما از قصابی مورد اطمینان خریداری و تاریخ انقضای محصول را چک کنید.
این نکات جزو مواردی هستند که در مورد هر نوع گوشت مصرفی باید رعایت شوند. کارشناسان تغذیه معتقدند که ارزش غذایی گوشت تازه نسبت به گوشت منجمد بیشتر است و به طور کلی هرچه از زمان ذبح دام بیشتر میگذرد، گوشت ارزش غذایی خود را از دست میدهد و این ادعا کاملا اثبات شده است.
توصیه متخصصان این است که این است که گوشت به صورت تازه تهیه و مصرف کنید تا همه مواد مغذی آن به بدن انسان برسد.
با این تفاسیر ارزش غذایی گوشت برزیلی به نسبت گوشت گرم و تازه طبیعتا کمتر است؛ اما در صورتی که قرار بر این باشد که با نگاه به مزیت قیمتی مقایسه کنید، متوجه میشوید که به نسبت قیمت خواص خوبی دارد.
با این حال نکته مهم و قابل توجه اینجاست که تحقیقات نشان میدهد گوشتهای منجمد مانند گوشت برزیلی، فقط به طول مدت یک سال ارزش غذایی خود را حفظ میکنند و بعد از یک سال هیچ ارزش غذایی باقی نمیماند.
چرا گوشت منجمد (مانند گوشت برزیلی منجمد) مدت بیشتری قابل مصرف است؟
دلیل علمی که گوشت منجمد نسبت به گوشت تازه قابلیت افزایش مدت زمان مصرف دارد، انجماد آب درون گوشت است.
نکته جالب اینجاست که روش انجماد آب موجود در گوشت باید طوری انجام گردد که کریستالهای یخ درون گوشت خیلی ریز شده باشند تا به بافت گوشت آسیبی نرسانند. وقتی ماده غذایی مانند گوشت یخ میزند به دلیل یخزدگیِ آب درون آن ماده، رشد میکروارگانیسمها در گوشت یا ماده غذایی مشابه متوقف و بنابراین ماده مورد نظر مانند گوشت، نسبت به قبل برای مدت بیشتری قابل نگهداری میشود.
همانطور که قبلتر هم گفتیم، گوشت برزیلی و سایر گوشتهایی که مانند گوشت برزیلی به صورت منجمد باشد، تا یک سال قابل استفاده است و ارزش غذایی گوشت برزیلی نیز حفظ میشود.
چگونه ارزش غذایی گوشت برزیلی را در آشپزی حفظ کنیم؟
اگر با توجه به توضیحاتی که دادیم، تصمیم به خرید گوشت برزیلی گرفتهاید، احتمالا این سوال برای شما به وجود میآید که حالا چطور باید از این گوشت استفاده کنید تا ارزش غذایی آن حفظ شود.
به هنگام آشپزی از گوشت منجمد چگونه استفاده کنیم؟ وقتی برای آشپزی گوشت منجمد را از یخچال خارج میکنید، ابتدا آن را از کیسه فریزر خارج کنید؛ سپس گوشت منجمد را داخل ظرف دردار قرار دهید و در آن را ببندید. در نهایت ظرف را درون یخچال بگذارید تا به آرامی و به تدریج یخزدایی شود.
بخشهایی متفاوت از دام را برای آشپزی بشناسیم
کدام قسمت حیوان به عنوان گوشت خوراکی مناسبتر است؟
پخت هرکدام چه مدت به طول میانجامد؟
گردن، ساق پا و زبان بخشهایی از اندام حیوان هستند که بیشترین حرکت را دارند. بنابراین این قسمتها دیرپزتر هستند.
برای غذاهایی مانند خوراکها، خورشها و گوشتهایی که برای پلوها استفاده میشود یا بهتر است
بگوییم به طور کلی برای مواردی که گوشت در آن آبپز میشود، قسمتهای ماهیچه، ران و سردست
بسیار مناسب هستند.
فیله (راسته) و مغز ران برای غذاهایی مناسبترند که به پخت کمتری نیاز دارند؛ مانند انواع کبابها و استیک.
کشورهای صادرکننده گوشت را بشناسیم؛ گوشت برزیلی رتبه اول!
بر اساس آمار سال ۲۰۲۳ و همچنین سالهای پیشتر، به لحاظ حجم صادرات گوشت، کشور برزیل. در جایگاه اول قرار دارد.
پس از آن به ترتیب کشورهای آمریکا، استرالیا، هند، اتحادیه اروپا، نیوزیلند، آرژانتین، کانادا، اوروگوئه و …. از سهم بازار صادراتی گوشت جایگاههای بعدی را کسب کردهاند.
کشور برزیل به بیش از ۱۵۰ کشور جهان گوشت گاو و مرغ صادر میکند که اغلب آن به صورت گوشت منجمد است. گوشت برزیلی یکی از مهمترین محصولات صادراتی کشور برزیل هم محسوب میشود.
حجم صادرات گوشت برزیلی (گاو) امسال تا ۱۲ درصد افزایش یافته است (حدود ۱.۳ میلیون تن)، که دلیل این اتفاق در واقع افزایش واردات از چین بوده به طوری که حجم سفارشهای خرید چین در مقایسه با همین بازه زمانی در گذشته ۶۵.۸ درصد روند صعودی پیدا کرده است.
پس از چین، دومین مشتری بزرگ برزیل، مصر است. شیلی با ۵۰۳۶۰ تن خرید، رتبه سوم است، در حالی که روسیه با ۴۳۱۷۷ تن، در جایگاه چهارم قرار دارد، آمریکا با حجم ۳۴۵۰۲ تن خود را به رتبه پنجم رسانده است.
نتیجهگیری
گوشت برزیلی یکی از اقلام مصرفی سبد خانوار بسیاری از افراد است. تعداد زیادی از افراد از این گوشت به عنوان بخشی از غذای روزانه به شکلهای مختلف چرخکرده یا تکهای استفاده میکنند.
درست است که خواص این گوشت (ارزش غذایی گوشت برزیلی) احتمالا به نسبت گوشت تازه اندکی کمتر است؛ با اینحال مزایایی دارد که آن را در میان مردم محبوب میکند. اصلیترین این مزیتها هم مقرون بهصرفه بودن آن است.
خرید اینترنتی گوشت برزیلی
خرید اینترنتی گوشت، به دلیل راحتی و سرعت تحویل سفارش، به یکی از محبوبترین روشهای خرید محصولات گوشتی تبدیل شده است. اما باید به دقت از فروشگاههای اینترنتی با کیفیت و معتبر خرید کرد تا از سلامت و کیفیت گوشت اطمینان حاصل شود. یکی از فروشگاههای اینترنتی با کیفیت و معتبر برای خرید گوشت، فروشگاه اینترنتی خانه پروتئین ایرانیان است.