حتماً نامهای گوشت منجمد، گوشت یخزده، گوشت وارداتی، گوشت برزیلی منجمد و چنین واژههایی را شنیدهاید. اگر از دسته افرادی باشید که به طعم گوشت علاقمندید، و تمایل دارید در این زمینه اطلاعات خود را افزایش دهید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
پنج نکته کلیدی درباره گوشت برزیلی منجمد
اگر از دسته افرادی باشید که به طعم گوشت علاقمندید، حتماً نامهای گوشت منجمد برزیلی، گوشت یخزده، گوشت وارداتی و چنین واژههایی را شنیدهاید. این اسمها که در واقع یکی هستند، با گسترش تکنولوژیهای مرتبط با صنایع غذایی و حمل و نقل، به یکی از ارکان مهم تغذیه انسان در سراسر جهان تبدیل شده است. این ماده ارزشمند غذایی نیز مانند همه غذاها مزایا و معایبی دارد. در این نوشته سعی میکنیم به کلیدیترین نکاتی که به عنوان یک مصرفکننده گوشت به آن نیاز دارید، بپردازیم.
گوشت منجمد چگونه تهیه میشود؟
مهمترین نکتهای که باید درباره گوشت منجمد برزیلی بگوییم آن است که این فرآورده با فرآیندی به نام یخزدگی یا انجماد گوشت تازه تهیه میشود. در این تکنولوژی گوشت تازه بلافاصله پس از کشتار به قطعات کوچکتر تقسیم میشود. سپس در دمای بسیار پایین یعنی کمتر از منفی ۱۸ و تحت فشار قرار میگیرد. در واقع دمای پایین باعث میشود تا آب موجود در گوشت منجمد شود. انجماد آب، خواص گوشت مانند بافت، طعم و ارزش غذایی آن را حفظ میکند و از سوی دیگر باعث ماندگاری طولانی آن میشود. زیرا در دمای پایین، امکان فعالیت باکتریها مانند سالمونلا ، قارچها و میکروارگانیسم های موجود از بین میرود.
فرآیند تجزیه طبیعی گوشت منجمد
از طرفی فرآیندهای تجزیه طبیعی مانند اکسیداسیون چربیها یا فعالیتهای آنزیمی برای فساد گوشت، کند میشود. بنابراین احتمال بیماریزایی گوشت منجمد به صفر میرسد. البته انجماد، فرصت تولید گازهای مضر برای سلامتی را نیز کاهش میدهد. این گازها در شرایط معمولی و به نوبه خود باعث خراب شدن گوشت میشوند. در مجموع اینها بدان معنی است که گوشت میتواند برای مدت طولانیتری تازه بماند، بدون اینکه طعم آن تغییر کند یا بافت آن به خطر بیفتد و آسیبی ببینید که مصرف آن برای سلامتی انسان مضر باشد.
مزایای استفاده از گوشت برزیلی منجمد چیست؟
• اولین و مهمترین مزیت استفاده از گوشت برزیلی منجمد نسبت به گوشت تازه، ماندگاری طولانی مدت آن است.
پس از اینکه گوشت برزیلی منجمد را از فروشگاهها تهیه کردید، با انجام کارهایی که در ادامه خواهیم گفت، آن را در دمای مناسب و در فریزر نگهداری کنید. در این صورت هر زمان که به آن نیاز پیدا کنید، گوشتی تازه و سالم برای پخت و پز و مصرف در دسترس خواهید داشت.
• در فرایند منجمدسازی، ارزش غذایی گوشت حفظ میشود و همان طور که گفتیم از تخریب و آلودگی بافتهای گوشت محافظت میشود. بنابراین، شما میتوانید از مواد غذایی مغذی با ارزش بالا حتی مدتها پس از تاریخ تولید آن استفاده کنید.
• وجود گوشت برزیلی منجمد در منزل، به شما امکان میدهد تا به سرعت و آسانی وعدههای غذایی خود را تهیه کنید. شما نیازی به مراجعه به فروشگاه یا پرداخت هزینههای اضافی و صرف زمان برای تهیه گوشت تازه و و مرغوب ندارید.
• گوشت برزیلی منجمد به عرضه مداوم گوشت نیاز ندارد و در زمانهای کمبود دام باعث تعادل قیمت بازار از لحاظ اقتصادی میشود.
معایب استفاده از گوشت منجمد کدام است؟
• یکی از معایب خریداری گوشت برزیلی منجمد آن است که اگر در طول مدت استاندارد مصرف نشود، کیفیت آن به مرور زمان کم میشود. البته باید اشاره کرد در صورتی که گوشت منجمد به درستی نگهداری نشود، ممکن است باعث از دست رفتن طعم و بافت آن شود.
• داشتن فریزر برای نگهداری، رکن اساسی خرید گوشت منجمد است که البته این روزها در بسیاری از خانهها پیدا میشود. اما در مواقعی که برق به طور طولانی قطع شود، ممکن است برای نگهداری گوشتهای منجمد مشکل پیش بیاید.
ارزش غذایی گوشت منجمد برزیلی چقدر است؟
گوشت حاوی مقادیر زیادی کلسیم، ویتامین B12، B3 (نیاسین)، B6، آهن، روی، سلنیوم و سایر ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین حاوی پروتئین با کیفیت بالا است که برای عملکرد ماهیچهها و استخوانها بسیار مهم است. همان طور که گفتیم گوشت مهمترین منبع تأمین پروتئین برای انسان است. تحقیقات علمی در این زمینه نشان داده است که گوشت برزیلی منجمد به طور کلی ارزش غذایی خوبی دارد.
برخی مواد مغذی مانند پروتئینها، ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب به ویژه امگا ۳ در گوشت منجمد وجود دارد. این مواد مغذی میتوانند برای سلامتی ما مفید باشند و میزان انرژی و مواد مورد نیاز بدن را تأمین کنند. گوشت برزیلی منجمد دارای اسیدهای چرب اشباع شده کمتری است و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.
روشهای بهینه استفاده از گوشت برزیلی منجمد چیست؟
برای استفاده بهینه از گوشت برزیلی منجمد در راستای حفظ سلامتی، به برخی نکات مهم اشاره میکنیم:
• هنگام خرید گوشت برزیلی منجمد، مطمئن شوید که آن را از منبع + قابل اعتمادی تهیه میکنید. بهتر است از محصولاتی بخرید که تاریخ انقضای طولانیتر دارند و در بستهبندیهای سالم قرار گرفتهاند.
• محل نگهداری گوشت منجمد در منزل تا رسیدن زمان مصرف آن بسیار مهم است. ابتدا مطمئن شوید که دمای فریزر حداقل منفی ۱۸ درجه سانتیگراد است و محیط آن هم تمیز است. همچنین، تا جایی که میتوانید از قراردادن گوشتهای تازه و قدیمی در کنار هم خودداری کنید. توجه به این نکته مهم است که شیوه های نگهداری مناسب کلید حفظ ایمنی و کیفیت گوشت منجمد است.
• قبل از قراردادن گوشت در فریزر، مطمئن شوید که آن را به طور صحیح بستهبندی کردهاید. یعنی هوای اضافه را از بستهبندیها خارج کنید و مطمئن شوید نور به طور طولانی مدت بر روی گوشت منجمد نمیتابد. بسته را طوری ببنیدید تا رطوبت گوشت از آن خارج نشود. در مجموع این نوع بستهبندی باعث میشود از اکسیداسیون، تغییر رنگ و طعم گوشت جلوگیری شود.
• اگر قصد دارید از گوشت منجمد در دورههای طولانیتری استفاده کنید، بهتر است بر روی بستهبندی، تاریخ خریداری را یادداشت کنید. طبق آخرین تحقیقات بهترین زمان مصرف گوشت منجمد ۴ تا ۶ ماه است.
• وقتی صحبت از آب کردن یا ذوبکردن یا یخزدایی گوشت برزیلی منجمد میشود، بهتر است این کار را به آرامی و در دمای یخچال انجام دهید. فرایند ذوب تدریجی به گوشت اجازه میدهد تا رطوبت خود را حفظ کند و به طور یکنواختتری به سوی آب شدن برود. از طرف دیگر، میتوانید از عملکرد یخ زدایی مایکروویو خود هم استفاده کنید. یک روش دیگر نیز آن است که گوشت را در آب سرد قراردهید و هر ۳۰ دقیقه آب را عوض کنید تا زمانی که کاملاً ذوب شود.
• گوشت برزیلی منجمد را مانند گوشت تازه، حتماً در زمان و دمای مناسب (بیش از ۷۴ درجه سانتیگراد) بپزید. پختن گوشت در دمای مناسب و زمان لازم، خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش میدهد. البته گوشت منجمد به زمان کمتری برای پخت کامل نیاز دارد.
در پایان باید اشاره کنیم که امروزه علم تغذیه نشان داده است که هر ماده غذایی اعم از گیاهی و جانوری، مزایا و معایبی دارد. اگر مسائل دیگر مانند سن، جنسیت، بیماریهای زمینهای فرد، فرهنگ و سبک زندگی و مواردی از این دست را هم در نظر بگیریم، این بدان معناست که هیچ ماده صددرصد مفید و بدون ضرر برای بدن انسان وجود ندارد.
بنابراین استفاده از گوشت برزیلی منجمد در برابر گوشت تازه نیز یک انتخاب است که ممکن است با توجه به جمیع شرایط اقتصادی، سبک زندگی، سن، سلامت و بیماری و عواملی از این قبیل به یک گزینه برای مصرف در افراد و خانوادههای آنان بدل شود. در این صورت اگر به نکاتی که درباره خرید و نگهداری آن توجه کنید، میتوانید از مزایای بیشتری نسبت به معایب آن برخوردار شوید و آن را به سبد خانوار خود اضافه کنید.
خرید اینترنتی گوشت
خرید اینترنتی گوشت، به دلیل راحتی و سرعت تحویل سفارش، به یکی از محبوبترین روشهای خرید محصولات گوشتی تبدیل شده است. اما باید به دقت از فروشگاههای اینترنتی با کیفیت و معتبر خرید کرد تا از سلامت و کیفیت گوشت اطمینان حاصل شود. یکی از فروشگاههای اینترنتی با کیفیت و معتبر برای خرید گوشت، فروشگاه اینترنتی خانه پروتئین ایرانیان است.